Ebeveyn danışmanlığı, ebeveynlerin kendi duygusal ve zihinsel sağlıklarını korumalarını, çocuklarıyla daha sağlıklı ve pozitif ilişkiler geliştirmelerini ve aile içi uyumu sağlamalarını destekler. Danışmanlık sürecinde ebeveynler, çocuk yetiştirme konularında bilgi edinir, becerilerini geliştirir ve çocuklarıyla daha güçlü bir bağ kurarlar. Ebeveynlerin aile içinde daha pozitif bir ortam yaratmalarını amaçlar. Danışmanlık sürecinde ebeveynler, kendileri ve çocuklarıyla ilgili farkındalık geliştirir, ebeveynlik becerilerini geliştirir ve aile içi ilişkileri güçlendirir.
Ebeveyn danışmanlığı genellikle ebeveynlerin ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre özelleştirilmiş terapi planlarıyla gerçekleştirilir. Terapist, rehberlik eder, destek sağlar ve çözüm odaklı çalışmalar yapar.
Bebeklik Dönemi (0-2): Ebeveyn-bebek ilişkisi, anneden ayrılmakta zorlanma, yeme problemleri ve kolik.
Erken Çocukluk Dönemi (2-6): Tuvalet eğitimi, alta kaçırma, okula uyum, arkadaş ilişkileri, inatçılık ve yeme problemleri.
Çocukluk Dönemi (6-12): Öğrenme ve dikkat problemleri, arkadaşlık ilişkileri, okulda yaşanan problemler ve öfke problemi.
Ergenlik Dönemi (12-18): kimlik arayışı, ebeveyn-çocuk arasındaki çatışmalar, romantik ilişkiler ve arkadaş ilişkileri.