x
img not found

SOSYAL VE ANALİTİK DÜŞÜNME BECERİSİNİ GELİŞTİRME

Özel yetenekli ya da bugüne kadar kullanılan ismiyle üstün zekalı ve yetenekli çocuklar. Özel yetenekli çocukların mükemmeliyetçilik, matematik kaygısı gibi sorunları ve aile içi yaşadıkları dezavantajları, ebeveynler ile iletişimlerinde ki gerginlikleri ve çatışmaları ortadan kaldırmak adına danışmanlık hizmeti sağlamaktayız. Çocuklarda yüksek farkındalık algı ve sezgi yeteneklerini ilmek ilmek işlemek her ebeveynin önceliği olmalıdır. Çocuğunuz, yeni bilgileri hızlı bir şekilde kavrayabiliyorsa ve karmaşık konuları anlayabiliyorsa, analitik zekası yüksek olabilir. Çocukların sosyal ve analitik düşünme becerileri farklı düzeylerde görülebilir. Bu farklılıkları daha iyi anlamak için Uzman Psikologlarımız tarafından hazırlanan testler ile zeka seviyelerini tespit ederek analitik ve sosyal zekalarının düzeyini öğrenebilirsiniz.

Önceliğimiz yetenekli çocukların yeteneğini keşfetmektir.

2-6 yaş arasında çocuklar sosyal ilişkinin nasıl kurulduğunu, ev dışındaki insanlarla, özellikle de yaşıtlarıyla nasıl vakit geçirileceğini öğrenmeye başlar. Bu dönemde uyum ve işbirliği gelişir. İlk sosyalleşme döneminin sağlıklı olabilmesi için çocukların kendi davranışlarını nasıl geliştirebileceği hakkında yeterli bilgiye sahip olması gerekir. 6-13 yaş arasında ise mantıksal düşünme süreci başlar. Bu dönemde amaç çocuğun bir davranışta bulunduğunda bunun sonuçlarını değerlendirebilecek eleştirel bakış açısına sahip olmasını sağlamak olmalıdır.

Sosyal ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek, kişinin hem sosyal ilişkilerinde hem de problem çözme yeteneklerinde daha etkili olmasına yardımcı olunmaktadır. Sosyal düşünme becerileri, duygusal zeka, empati, iletişim becerileri gibi alanlarda gelişmek için önemlidir. Analitik düşünme becerileri, mantık yürütme, problem çözme, eleştirel düşünme gibi alanlarda gelişmek için önemlidir.